Bloggposter

Garage Band på iPhone

Testade första gången på Garage Band på iPhonen och den är helt fantastiskt enkel att använda. Jag har aldrig fattat hur Garage Band funkar på datorn men den här var jätte intuitiv. 

Den är förstås mycket avskalad men just vad man behöver för att snabbt krafsa ihop en demo. Dessutom är micken på telefonen (iPhone 6) förvånansvärt bra, så man kan sjunga och spela rakt in i telefonens egen mick och det blir helt hyfsat sound.

Super duper!

Klaffen Klaffen
16.04.2015 kl. 23:59

Sci-FI mässan Stockholm

Klar jag är på väg DIT!

Men vad Samantha Fox gör där vet jag inte...

Klaffen Klaffen
16.04.2015 kl. 23:55

Ronkku på Tava

Ronja hade gig på svenskatalande klubben på Tavastia och spelade nytt material. Där finns några RIKTIGA pärlor. Vänta bara tills det kommer ut på skiva.

Jag vet inte vad vi håller på med... jag ser ut som om jag inte riktigt hade klart för mig om jag är James Bond eller Dr Evil och Ronkku ser ut som en struts som försöker beställa två kossu-vissyn.

Klaffen Klaffen
16.04.2015 kl. 23:48

Mera knypleri

Jag kan berätta att det är ganska svårt att göra små saker med stora fingrar. Men ändå måst man försöka. Här har vi ett mysigt hus på Tatooine och en flygande bil. Så är det.

Klaffen Klaffen
14.04.2015 kl. 00:28

Tested

Om man rikit vill nööördas så skall man titta på allt från Tested:

Tour i Adam Savages "cave"

https://www.youtube.com/watch?v=l9AqYaSRjw0

Hur gör man den perfekta omeletten:

https://www.youtube.com/watch?v=1dGBRGtyzX0

Virtual reality simulator:

https://www.youtube.com/watch?v=gWLHIusLWOc

Och missa inte denna jätte viktiga video om "Bourn Identity Baggen"

https://www.youtube.com/watch?v=bQbbtnTz1KE

 

Och mykymyka annat.

 

De här killarna får Klaffen att verka ganska normal...

Klaffen Klaffen
08.04.2015 kl. 20:12

Påskpyssel

Inhandlade lite lera och fick utlopp för min outtömliga fachination av AT-AT:n.

Det var lite utmanande att göra små, petiga saker med korvar till fingrar...

De började se bättre ut som målade.

Sen huvudet på plats.

Landskapet var ju klart det roligaste att göra.

Från X-wing perspektiv.

Klaffen Klaffen
06.04.2015 kl. 10:59

Påsken 2015

Det har nästan blivit tradiotion att ha våra favorit svenskar här på Påsken. Och det är alltid lika roligt. Tre dagar av mat, dryck, charades, poker, påskhäxeri är inte dåligt. 

Ungarna har kompisar i samma ålder så pappa behöver inte leka spindelmannen. Vilket ju passar.

Hela patrasket.

Påväg till Pellinge påskmarknad. 

Kimpuka och Maria fick nya pipon. Min var köpt från samma ställe "Villa Ylle" föra året!

Påskmåleri.

Påskkatterna i action.

Tröta mänskor tittar på Friends.

Klaffen Klaffen
06.04.2015 kl. 10:46

Men nu till viktigare saker...

Igår pysslade jag ihop en Snowspeeder. Ville att speedern skulle flyga i fötterna på min AT-AT (som den gör i The Empire Strikes Back) och se ut som om den skjutit harpunen på AT-AT:n.

Jag tyckte att det skulle passa med en Snowspeeder i samma stil, samtidigt som den måst vara lätt. Jag ville nämligen att den skulle sitta i ändan på en järntråd och se ut som om den drog vajern efter sig.

Det tog mig fyra timmar att bygga planet, och fast jag gjorde den ganska "rough" så blev den förvånansvärt fin. Jag skar ut allt lite på ögonmått men det var lätt eftersom jag hade en leksak som modell.

Det är roligt att göra replikor av skepp från de första Star Wars filmerna eftersom skeppen i dem är så kantiga. Tidigare tillverkades alla miniatyrer och större modeller fysiskt och då var det lättare att använda raka, kantiga former. De senaste filmerna är datorgjorda och då är det ju hur lätt som hellst att renderera ut vad som hellst. Sådana orkar man inte bygga av papp.

Här kommer lite bilder:

Klaffen Klaffen
26.03.2015 kl. 23:45

UMK

Det måsta jag ju berätta nånting om. Vi var med i den finska "melodifestivalen" med låten Loveshine. Filmade video på Mallorca. Min kompis Italo filmade, jag klipte och Hans betalade (för allt som gick över YLE-budgeten). Fast det blev lite dyrt för mig också eftersom en del av den hyrda kamerautrustningen blev stulen. Men det är inget roligt att minnas så inte mer om det : )

Märker ni... "Inget roligt att minnas", men ändå är där en smiley efter. This is how I fuck with peoples minds...

Nej, jag bablar bara för mig själv eftersom ingen mera hittar till min blogg. Det är inte så konstigt eftersom jag inte mera skrivit nåt.

Jag börjar kanske blogga igen, som en öde bloggare. Här kommer jag att dö bland svamliga blogginlägg och spindelnät. Folk kommer att tala om "bloggspöket" som bor i ett förfallet gammalt hus i gamla stan i Borgå. "Det sägs att där bor nån som heter Kliffen eller Kloffen eller nåt.. och han bloggar fortfarande. Men ingen vet var eller varför". 

Any way, UMK. Fan va det var roligt. Tog jätte mycke tid. Jag jobbade på halvlåga i ett par månader eftersom allt med videon, PR, miniturnén, skickandet av en miljon reklam, pdf:ar, intervjuer, avtal tog all tid från det riktiga arbetet.

Vi var med i första semifinalen men gick inte vidare till finalen. Skulle nog ha varit roligt att gå vidare men samtidigt var jag lite lättad över att kunna börja jobba igen. Man har inte riktigt råd at bara leka arbetslös musiker hur länge som helst.

Här är låten och videon vi gjorde:

Klaffen Klaffen
26.03.2015 kl. 23:26

Jaha

Ibland när jag skall visa nånting jag gjort, eller bara vill kolla upp nåt jag varit med om, så brukar jag googla nånting typ "klaffen tusby" och då hittar jag en massa gamla roliga saker från den tiden vi bodde där.

Det har varit ett bra arkivsystem fär mig själv. Borde göra nån slag av back-up, typ screenshotta allt för säkerhets skull...

Men för att kunna kolla in i arkivet även i framtiden Så borde jag ju skriva lite.

På något sett har jag bara så mycket att hinna med att jag inte orkar skriva på bloggen. Och det har blivit så att jag använder Facebook istället. (Om nån saknar mig jätte mycket så får man gärna frienda mig på FB.)

Men nu skall jag försöka göra lite inlägg som kan vara roliga att se på i framtiden...

Klaffen Klaffen
26.03.2015 kl. 23:16

 

Jag e Klaffen. Piff paff pung. Jag vet int varför jag skrev det där och ännu mindre varför jag int raderar det. Biffen kallar mej för Klaffen, så det får nu bli Klaffen då. Jag jobbar på reklambyrån Peoples.fi som AD, va de nu sen betyder. Men de e skoj. Håller på med musik i olika former och har huset fullt med instrument.

Hate mail: klaus@peoples.fi
Prank calls: 050 3046619

Här hittar man mina videor :

Och här lite mera:

www.kitarapaja.com

Kents blogg

Senaste kommentarer

11.05, 11:55Soft clay av Daniel Flink
15.05, 03:19Säljes mera gitarrer av
29.04, 19:16Men nu till viktigare saker... av Mr Gold