Bloggposter

Oooohhhh...

Vad trevligt att vara saknad! Och sorry att jag inte hört av mig. Det har varit en fantastisk sommar och jag har inte riktigt orkat skriva på bloggen. Dessutom funkade inte inloggningen efter att det blev intrång i Ratata-servern. Men nu fick jag nytt lösenord, så nu är det bara att tuta och köra. Tuuuuut.. Brum brum...

Men först lite sommarbilder. Det har...

Ätits

Scuba daivats

Skjutist med softair-vapen

Beundrats sann skönhet

Byggts hagelbrecko åt pojkin

Cyklats på landet

Lagats pizza

Kockats och spelats med HOT-B i Gumbostrand

Kockats och spelats igen i Gumbostrand

Åkts till och i från

Hula-hulats i butiker

Suttits i Eero Aarnios stol

Filosoferats med kossor

Skjutits med pilbåge

Åkts båt

Simmats

Ätits

Simmats i Finlands coolaste hemmapool

Umgåts med rymdvarelser

Och med folk med stora näsor

Och med konstiga typer

Ätits spagetti

Firats födisar

Ätits igen

Spelats Yazy. Och det underligaste var att vi fick tre yazzyn i samma spel (alla fem tärningar har samma nummer) och alla med treor. Fem yazyn och alla med treor, fattar ni!!? ..nää, int fattar ni.

Klaffen Klaffen
23.08.2014 kl. 20:52

Värre har man varit med om

Vi var med på en liten utfykt förra onsdan. Först bjöds vi på brunch på Zum Beispiel och fick även bubbel i glaset. Så det började alltså bra.

Sen hoppade vi på en fin båt med supertrevliga mänskor från Borgå. (Märker ni hur vi minglat in oss i kretserna!? Vi e såna reveslickare att det är liksom inga problem... Jag håller kurs nån gång.)

Sen blev det lite mera bubbel i glaset, vackra landskap och solsken. 

Jag har inte tidigare märkt det, men det bor folk i Paolas och Lottens hår.

Sedan strandade vi på Stevie Wonders konsert i Kaisis. Det var lite svårt att få foto på honom för han var ganska mörk.

Men det struntade vi i, för vi träffade andra roliga typer.

På kvällen susade vi hem i det vindstilla vädret. Det blev lite nattmat och fotboll på TV. 

Sommarens finaste dag.

 

Klaffen Klaffen
15.07.2014 kl. 12:51

Men...

idag är ungarna på landet så ikväll skall vi se på våldsamma filmer, svära, röka och supa. Ok, int röka och supa, men ändå. Skönt.
Klaffen Klaffen
07.07.2014 kl. 15:44

Skåp och stoj

Jag har skåp. Större och mindre samt byrålådor, dit jag sätter saker som jag inte (så ofta) behöver. Egentlige öppnar jag bara dessa skåp då jag söker efter något borttappat. I annat fall rör jag inte skåpen.

Om någon kastade bort allt från dessa skåp skulle jag knappast sakna nånting. Men om jag själv börjar gå igenom dem så tar det en evighet. Dessutom blir det omöjligt att hitta någon vettig plats för dessa saker, som  för det mesta hör till kategorin "okategoriserbart". 

Sen finns det också så kallade "mysterielådor". Mysterielådorna är sådana lådor som låsts på grund av nånting som ramlat ner från en övre låda till den nedre lådan, och nu bildar en spärr. De går inte att öppna.

Mysterielådorna kräver en helt för stor insats för att öppnas så de hör till kategorin "de sista lådorna i huset som någonsin kommer att städas upp". 

Man kan säga att de tävlar med papplådorna i garaget med texter "blandade arbetsprov och tavara från gamla officen". Nej, "de sista lådorna i huset som någonsin kommer att städas upp" -kategorin har nog bättre möjlighet att städas upp. "Bandade arbetsprov och tavara från gamla officen" har int en chans. 

Man har fullt upp med att hinna med allting. Före jag sätter igång med att röja "okategoriserbart" -lådorna, skall jag jobba på att städa upp huset, officen, klippa gräsmattan (och även den openetrerbara djungeln bakom garaget) och flytta om tre rum. Kim och Kent skall få egna rum och det betyder att tre rum skall flyttas om.

Nu säger Lotten "borde vi titta på någon film eller sånt, och sen sätta igång?" Låter som en bra idé.

 

Klaffen Klaffen
07.07.2014 kl. 15:17

Uppfostring

Klaffen Klaffen
02.07.2014 kl. 15:00

ads n' shit

Vad sägs om mina nya visitkort?

Klaffen Klaffen
02.07.2014 kl. 12:32

Popkalaset

Det var super roligt att spela på popkalaset. Mera av Toffes fina bilder hittas här: www.hansonthebass.com

 

Klaffen Klaffen
30.06.2014 kl. 13:33

Dödskallen och dumskallen

Klaffen Klaffen
30.06.2014 kl. 13:29

Gourmet på Teboil

Richard bjöd oss på en fantasktisk pop-up resturang på Borgås Teboil. Jätte god mat och roligt att sitta där och äta bland godishyllor och spolarvätskor.

Reagerade på att en servitris var lite dålig. Hon fyllde ibland vattenglasen till brinken och klottade och hade sig. Senare visade det sig att hon var en skådespelare som avsiktigt orsakade kaos. Hon slutade med att be om ursäkt och sjunga en sång.

 

Klaffen Klaffen
30.06.2014 kl. 13:02

Pokalkatastrof

Vi blev ombedda att designa en pokal för en organisation som skall dela ut pris åt artister som legat etta på radiornas singellista.

(Jag skriver lite difust, utan specifika benämningar så att ingen av de inblandade googlar fram detta inlägg. Det känns annas också tryggt att skriva fritt elakheter eftersom min blogg varit i stealth-mode.)

Såhär skulle den se ut...

Idén är den, att man alltid printar ut etiketten med artistens namn och sedan limmas den bara på. Så att det blir gamla goda tidens singelkänsla på det hela. Biffen hade föreslagit åt kunden att vi skulle ta hand om printandet och limmandet av etiketten, men kunden tyckte att de bra kunde göra det själv.

Vi blev också bjudna med på ceremonin där pokalen skulle delas ut. Redan på vägen dit  snackade vi om hur typiskt det skulle vara om någonting var helt åt skogen med klistermärket, eftersom kunden envisades om att ta hand om det själv. Enligt vår erfarenhet skiter det sig alltid om man inte tar hand om saker själv.

När vi kom till platsen frågade vi genast hur de lyckats med klistermärket. Men ingen hade sett pokalen ännu eftersom klistermärksdelen delegerats åt någon, som delegerat det vidare åt någon. Det är onödigt att säga att vi redan då anade att det kommer att skita sig.

Sen blev det dags att dela ut priset och just före det visades pokalen åt oss. Det var värre än vi hade anat. Vi hade tippat på att klistermärket inte skulle ligga i mitten och kanske inte vara rakt, men istället hade någont förstorat upp etiketten så att det som skulle se ut som en vinyletikett överströk hela skivan. 

Det där ögonblicket när man har lust att skrika "satans idoter" men inte kan skälla ut sin kund...

Det värsta för oss var inte att pokalen såg helt ussel ut. Inte heller det att man inte över huvudtaget fattade vad pokalen föreställde, utan det att vi med Biffen skulle bli presenterade som designarna av den hemska pokalen. 

Så där presenterades vi då med Biffen för Erin, pressen och tusentals mänskor som designarna. Och inte kunde vi jus säga att "joo, men egentligen skall den inte se ut så där..." utan vi fick bara stå där som världens sämsta pokaldesignare och småle.

Här ser ni: "Världens fulaste pokal, designad av Maria Ahonen och Klaus Suhonen!"

 

Klaffen Klaffen
26.06.2014 kl. 14:48

 

Jag e Klaffen. Piff paff pung. Jag vet int varför jag skrev det där och ännu mindre varför jag int raderar det. Biffen kallar mej för Klaffen, så det får nu bli Klaffen då. Jag jobbar på reklambyrån Peoples.fi som AD, va de nu sen betyder. Men de e skoj. Håller på med musik i olika former och har huset fullt med instrument.

Hate mail: klaus@peoples.fi
Prank calls: 050 3046619

Här hittar man mina videor :

Och här lite mera:

www.kitarapaja.com

Kents blogg

Senaste kommentarer

11.05, 11:55Soft clay av Daniel Flink
15.05, 03:19Säljes mera gitarrer av
29.04, 19:16Men nu till viktigare saker... av Mr Gold