Pokalkatastrof

26.06.2014 kl. 14:48

Vi blev ombedda att designa en pokal för en organisation som skall dela ut pris åt artister som legat etta på radiornas singellista.

(Jag skriver lite difust, utan specifika benämningar så att ingen av de inblandade googlar fram detta inlägg. Det känns annas också tryggt att skriva fritt elakheter eftersom min blogg varit i stealth-mode.)

Såhär skulle den se ut...

Idén är den, att man alltid printar ut etiketten med artistens namn och sedan limmas den bara på. Så att det blir gamla goda tidens singelkänsla på det hela. Biffen hade föreslagit åt kunden att vi skulle ta hand om printandet och limmandet av etiketten, men kunden tyckte att de bra kunde göra det själv.

Vi blev också bjudna med på ceremonin där pokalen skulle delas ut. Redan på vägen dit  snackade vi om hur typiskt det skulle vara om någonting var helt åt skogen med klistermärket, eftersom kunden envisades om att ta hand om det själv. Enligt vår erfarenhet skiter det sig alltid om man inte tar hand om saker själv.

När vi kom till platsen frågade vi genast hur de lyckats med klistermärket. Men ingen hade sett pokalen ännu eftersom klistermärksdelen delegerats åt någon, som delegerat det vidare åt någon. Det är onödigt att säga att vi redan då anade att det kommer att skita sig.

Sen blev det dags att dela ut priset och just före det visades pokalen åt oss. Det var värre än vi hade anat. Vi hade tippat på att klistermärket inte skulle ligga i mitten och kanske inte vara rakt, men istället hade någont förstorat upp etiketten så att det som skulle se ut som en vinyletikett överströk hela skivan. 

Det där ögonblicket när man har lust att skrika "satans idoter" men inte kan skälla ut sin kund...

Det värsta för oss var inte att pokalen såg helt ussel ut. Inte heller det att man inte över huvudtaget fattade vad pokalen föreställde, utan det att vi med Biffen skulle bli presenterade som designarna av den hemska pokalen. 

Så där presenterades vi då med Biffen för Erin, pressen och tusentals mänskor som designarna. Och inte kunde vi jus säga att "joo, men egentligen skall den inte se ut så där..." utan vi fick bara stå där som världens sämsta pokaldesignare och småle.

Här ser ni: "Världens fulaste pokal, designad av Maria Ahonen och Klaus Suhonen!"

 

Klaffen Klaffen
Kommentarer (9)
Nej fy... Lider med er :D
Fridas Djurblogg26.06.14 kl. 17:45
Hahahahahahahahaha!!!!!! Fint att ni fick vara med på scenen också, riktigt stoltsera med den fula pokalen :-D Grattis! Men all publicitet....är publicitet.
Åsa26.06.14 kl. 22:15
Tack Frida!
Och Åsa... Jag försöker ändå gömma mig!
klaffen26.06.14 kl. 22:54
Deppa inte! Den skulle ju ha varit jättefin, egentligen:)
Åsa27.06.14 kl. 10:25
Ååååååååå! ....... Alltså, om jag hade råkat ut för dedär, så skulle jag inte kunnat annat än sätta mej ner och be om en öl och sen gråta i den! ..... Till på köpet, man kan ju gissa att de som fixade tarran trodde de gjorde allt helt rätt och är nu jävla nöjda för att dom hjälpte till så bra!
Seb27.06.14 kl. 22:56
Vi har gett instruktioner på nytt och hoppas att nästa pokal skall se bra ut : )
Anonymous28.06.14 kl. 11:27
Heja Biffen! Hon drar rollen like a pro! :)
Heidi_Susanna29.06.14 kl. 01:42
Heheh, det här är det bästa jag hört på länge. Heheh. Förlåt!
Anne08.07.14 kl. 22:07
Ni är alla förlåtna.
Klaffen15.07.14 kl. 12:40

 

Jag e Klaffen. Piff paff pung. Jag vet int varför jag skrev det där och ännu mindre varför jag int raderar det. Biffen kallar mej för Klaffen, så det får nu bli Klaffen då. Jag jobbar på reklambyrån Peoples.fi som AD, va de nu sen betyder. Men de e skoj. Håller på med musik i olika former och har huset fullt med instrument.

Hate mail: klaus@peoples.fi
Prank calls: 050 3046619

Här hittar man mina videor :

Och här lite mera:

www.kitarapaja.com

Kents blogg

Senaste kommentarer

11.05, 11:55Soft clay av Daniel Flink
15.05, 03:19Säljes mera gitarrer av
29.04, 19:16Men nu till viktigare saker... av Mr Gold